Fruktigt, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, honungsmelon, färska örter, vita blommor och en lätt mineralitet i eftersmaken.
Druvorna kommer från noga utvalda och hållbart odlade vingårdar runt staden Pinet vid Medelhavets kust där Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Druvan heter Picpoul och när den odlas i trakten av staden Pinet går den under namnet "Picpoul de Pinet". Den buteljeras i den karaktäristiska gröna flaskan med havets vågor runt halsen, symbolen för ursprungsregionen och de romerska blocken runt flaskans botten. Vinet har jästs och lagrats temperaturkontrollerat i ståltankar för att behålla maximal fräschör.
Servera till skaldjur, ostron och olika typer av fiskrätter eller som apéritif.
Det finns en liten mineralitet i druvan som neutraliserar sältan i skaldjur, vilket gör det till den perfekta kombinationen.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Fruktigt, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, honungsmelon, färska örter, vita blommor och en lätt mineralitet i eftersmaken.
Druvorna kommer från noga utvalda och hållbart odlade vingårdar runt staden Pinet vid Medelhavets kust där Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Druvan heter Picpoul och när den odlas i trakten av staden Pinet går den under namnet "Picpoul de Pinet". Den buteljeras i den karaktäristiska gröna flaskan med havets vågor runt halsen, symbolen för ursprungsregionen och de romerska blocken runt flaskans botten. Vinet har jästs och lagrats temperaturkontrollerat i ståltankar för att behålla maximal fräschör.
Servera till skaldjur, ostron och olika typer av fiskrätter eller som apéritif.
Det finns en liten mineralitet i druvan som neutraliserar sältan i skaldjur, vilket gör det till den perfekta kombinationen.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Server Render