Fruktigt, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, honungsmelon, färska örter, vita blommor och en lätt mineralitet i eftersmaken.
Druvorna kommer från noga utvalda och hållbart odlade vingårdar runt staden Pinet vid Medelhavets kust där Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Druvan heter Picpoul och när den odlas i trakten av staden Pinet går den under namnet "Picpoul de Pinet". Den buteljeras i den karaktäristiska gröna flaskan med havets vågor runt halsen, symbolen för ursprungsregionen och de romerska blocken runt flaskans botten. Vinet har jästs och lagrats temperaturkontrollerat i ståltankar för att behålla maximal fräschör.
Servera till skaldjur, ostron och olika typer av fiskrätter eller som apéritif.
Det finns en liten mineralitet i druvan som neutraliserar sältan i skaldjur, vilket gör det till den perfekta kombinationen.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Fruktigt, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, honungsmelon, färska örter, vita blommor och en lätt mineralitet i eftersmaken.
Druvorna kommer från noga utvalda och hållbart odlade vingårdar runt staden Pinet vid Medelhavets kust där Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Druvan heter Picpoul och när den odlas i trakten av staden Pinet går den under namnet "Picpoul de Pinet". Den buteljeras i den karaktäristiska gröna flaskan med havets vågor runt halsen, symbolen för ursprungsregionen och de romerska blocken runt flaskans botten. Vinet har jästs och lagrats temperaturkontrollerat i ståltankar för att behålla maximal fräschör.
Servera till skaldjur, ostron och olika typer av fiskrätter eller som apéritif.
Det finns en liten mineralitet i druvan som neutraliserar sältan i skaldjur, vilket gör det till den perfekta kombinationen.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Server Render