Vi är glada över att dela Sebastian Gibrands recept på biff med en mustig och god rödvinssås och stekt sidfläsk med dig. En rätt som gjort för ett fylligt och smakrikt rött vin när det vankas fest med vänner och familj runt middagsbordet.
🥇Nobel Kock 2019
🏆Kockarnas Kamp 2019
🥈Bocuse d’Or 2019
Följ Sebastian på Instagram: @sebastiangibrand
Biff till 4 personer
250 gram biff med kappa
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta
3 st kvistar timjan
Matolja, salt & peppar
Topping
100 gram rökt sidfläsk
150 gram ostronskivling
150 gram shimeijsvamp
1 st schalottenlök
Rödvinssås
2 st bananschalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
5 dl rött vin
6 dl kalvfond
1 st kvist timjan
100 gram champinjoner
1/2 msk sherryvinäger
1 msk smör
2 tsk majsstärkelse
2 tsk vatten
Svartpeppar & salt
Till garnering:
Vattenkrasse, olivolja, peppar & flingsalt