Det perfekta röda ”Bistro-vinet”. Kryddigt och mjukt med fin struktur och inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär och lakritsrot.
Efter skörd avstjälkas druvorna och jäser tillsammans med skalen i 15-18 dagar för att utvinna färg och tanninstruktur. När vinet genomgått den malolaktiska jäsningen lagras det 8 – 10 månader på en blandning av stål- och cementtankar innan buteljering. Efter buteljering får vinet mogna i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.
Det perfekta röda ”Bistro-vinet”.
Ett allroundvin som passar bra till alla typer av kött, gärna grillat med örter, men också till smakrika kycklingrätter, hårda ostar och matigare sallader.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Det perfekta röda ”Bistro-vinet”. Kryddigt och mjukt med fin struktur och inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär och lakritsrot.
Efter skörd avstjälkas druvorna och jäser tillsammans med skalen i 15-18 dagar för att utvinna färg och tanninstruktur. När vinet genomgått den malolaktiska jäsningen lagras det 8 – 10 månader på en blandning av stål- och cementtankar innan buteljering. Efter buteljering får vinet mogna i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.
Det perfekta röda ”Bistro-vinet”.
Ett allroundvin som passar bra till alla typer av kött, gärna grillat med örter, men också till smakrika kycklingrätter, hårda ostar och matigare sallader.
Server Render
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Server Render