Aromatisk doft av torkade aprikoser, blommor, apelsinzest, röda äpplen och lätt kryddighet. Smaken är torr och frisk med pigg syra och en lätt sträv karaktär som kommer från vinets skalkontakt.
Under jäsningen får druvskalen vara kvar i tanken i 18 dagar innan man drar av musten. Vid produktion av vita viner separerar man druvskalen från musten direkt och det är druvskalen som ger orangeviner sin unika karaktär. Vid buteljering tillsätts en låg halt svavel för att vinet ska vara stabilt för transport, i övrigt tillsätts inget svavel i processen.
Servera organgevin till rustika maträtter, gärna med fläsk, kyckling eller vegetariskt. Matchar fint till en pumpasoppa som toppas med rostade solrosfrön eller en härlig ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Winzer Krems är situerade i Kremstal som fått sitt namn av regionens historiska stad Krems. Floden Donau rinner igenom regionen och bidrar till att moderera klimatet och ge friskhet till vinerna. Winzer Krems är ett av de mest inflytelserika vinerierna i området när det kommer till kvalitetsvin och totalt förfogar man över 1 200 hektar vingårdar som ägs av 900 olika odlare. Druvorna är uteslutande handskördade och i det moderna vineriet färdas druvorna genom gravitation från ankomst till pressning och vidare till jäsning.
Aromatisk doft av torkade aprikoser, blommor, apelsinzest, röda äpplen och lätt kryddighet. Smaken är torr och frisk med pigg syra och en lätt sträv karaktär som kommer från vinets skalkontakt.
Under jäsningen får druvskalen vara kvar i tanken i 18 dagar innan man drar av musten. Vid produktion av vita viner separerar man druvskalen från musten direkt och det är druvskalen som ger orangeviner sin unika karaktär. Vid buteljering tillsätts en låg halt svavel för att vinet ska vara stabilt för transport, i övrigt tillsätts inget svavel i processen.
Servera organgevin till rustika maträtter, gärna med fläsk, kyckling eller vegetariskt. Matchar fint till en pumpasoppa som toppas med rostade solrosfrön eller en härlig ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Winzer Krems är situerade i Kremstal som fått sitt namn av regionens historiska stad Krems. Floden Donau rinner igenom regionen och bidrar till att moderera klimatet och ge friskhet till vinerna. Winzer Krems är ett av de mest inflytelserika vinerierna i området när det kommer till kvalitetsvin och totalt förfogar man över 1 200 hektar vingårdar som ägs av 900 olika odlare. Druvorna är uteslutande handskördade och i det moderna vineriet färdas druvorna genom gravitation från ankomst till pressning och vidare till jäsning.
Lätt skalmacererat med aningen rödbärighet, gott om mogna päron och tydlig vitpepparton.