En attraktiv och kreativ blandning av Sauvignon Blanc och lätt ekfatslagrad Chardonnay. Lignum blanc är ett krispigt, medelfylligt och fruktdrivet vin med bra mineralitet och lång eftersmak.
Druvorna skördas och väljs ut för hand. Jäsningen sker i rostfria ståltankar för Sauvignon Blanc medan Chardonnay jäser på ekfat under två månader och lagras sedan på ekfat i ytterligare två månader.
Servera till fräscha sallader, vegetariska rätter eller en smakrik fiskrätt. Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.
En attraktiv och kreativ blandning av Sauvignon Blanc och lätt ekfatslagrad Chardonnay. Lignum blanc är ett krispigt, medelfylligt och fruktdrivet vin med bra mineralitet och lång eftersmak.
Druvorna skördas och väljs ut för hand. Jäsningen sker i rostfria ståltankar för Sauvignon Blanc medan Chardonnay jäser på ekfat under två månader och lagras sedan på ekfat i ytterligare två månader.
Servera till fräscha sallader, vegetariska rätter eller en smakrik fiskrätt. Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.