Prunotto Barbaresco
Art nr: 2201301
249:-
Volymen är 750ml
Receptet är hämtat från Livets goda.
Det här behövs till 4 portioner:
Spaghetti för 4 personer
8 färska chorizokorvar
2-3 pressade vitlöksklyftor
15-20 g fryst persilja
Ca 10 g fryst koriander
1 kruka färsk basilika
2-3 dl rött vin
Ca 1 msk balsamvinäger
1 burkar krossade tomater
1 burk skalade tomater
8-10 delade körsbärstomater
Salt
Svartpeppar
Sätt en stor kastrull på en het platta och häll i tomaterna, vinet och balsamvinägern, tillsammans med persiljan, koriandern, hälften av basilikakrukan och de krossade vitlökarna. Salta och peppra rikligt. Reducera ner tills 1/3-del av tomatsåsen återståroch konsistensen börjar bli fastare (ca 1 timme). Smaka av regelbundet för att känna
om du behöver salta eller peppra mer för att uppnå önskad smak. Rör ner resten av basilikan det sista du gör innan du tar bort kastrullen från spisen.
Koka spaghettin al dente enligt anvisningen på paketet.
Stek korvarna på medelhög värme till dess att de är klara. Ta bort de från stekpannan och skär upp i mindre bitar.
När pastan är klar vänder du ner den i tomatsåsen tillsammans med korvarna och
servera.
Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.