gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Grundrecept fiskgryta - Ward Wines

In English En français

Grundrecept fiskgryta

En fiskgryta kan varieras i det oändliga med det här receptet som grund. Öka mängden vätska om du hellre vill ha en soppa, dryga ut med fler eller andra rotfrukter och grönsaker. Använd de fisksorter du har hemma, fryst fisk går också bra. 

Lyxa till med räkor, musslor eller andra skaldjur. Slå i en skvätt vitt vin eller lite grädde eller varför inte blanda i färska örtkryddor efter säsong!

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 4 st potatisar
  • 400 gram valfri fisk, t.ex. torsk, kolja, lax etc
  • 1 st purjolök
  • 1 burk crème fraiche
  • vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • kryddor, efter smak t.ex saffran, paprika, fänkål, timjan etc

Så här gör du

Skala rotsakerna, skär upp i tärningar eller lagom bitar. Skölj och skiva purjon. Börja med att fräsa kryddorna någon minut i smör. Lägg därefter i grönsakerna och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på vatten så att det precis täcker. Lägg i fiskbuljongtärning i förhållande till mängden vatten. Koka upp och låt småkoka under lock. Skär under tiden fisken i bitar/tärningar. När grytan kokat ca 10 minuter, lägg i fisken, låt koka upp och småkoka ca 2-3 minuter till. Rör ner crème fraichen, smaka av med kryddor och servera.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.