gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Gyros på kyckling - Ward Wines

In English En français

Gyros på kyckling

En lättlagad variant av kebab. Med kyckling som huvudråvara passar det med både vitt eller rött vin. Servera i pitabröd eller tortilla med sallad och tzatziki och eventuellt någon form av chilibaserad sås.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer, skivas i tunna skivor
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här: 

Lägg kycklingen i en marinad av övriga ingredienser. Låt kycklingen stå och dra i kylen i en halvtimme. Fräs i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.