gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Spaghetti Bolognese - Ward Wines

In English En français

Spaghetti Bolognese

Ragù, eller köttfärssås på svenska, är en klassiker som varje matlagare har sitt eget recept till. Servera med spaghetti eller valfri pastasort och en generös näve riven parmesanost.

Ingredienser

 • 400 gram nötfärs
 • 1 gul lök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1 st morot
 • ½ stjälk blekselleri
 • ½ tsk färsk oregano
 • ¼ dl tomatpuré
 • Olivolja
 • Salt
 • Svartpeppar
 • 1 burk krossade tomater à 400 g

Så här gör du

Skala lök, vitlök och morötter och hacka dem fint. Fräs grönsakshacket i oljan i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.

Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i olja i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra. Rör ner krossade tomater, låt sjuda under lock i minst en timme tills smakerna går ihop. Smaka av med kalvfond, salt och peppar.

Servera gärna med ett glas

Rubesco

Rubesco

Art nr: 294201

109:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.