gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Frasig lökpaj med chèvre och tomat - Ward Wines

In English

Frasig lökpaj med chèvre och tomat

Byt ut det traditionella pajskalet så får du en lättare och frasigare paj! Till denna vegopaj där getost, söta körsbärstomater karamelliserad lök och pinjenötter samsas kan du med fördel servera endera av Frankrikes mest klassiska vita viner; Sancerre eller Bourgogne!

Ingredienser

 • 250 g schalottenlök
 • 10 körsbärstomater
 • 50 g smör
 • olja (till formen)
 • 6 ark filodeg
 • 3 ägg
 • 3 dl mjölk
 • 1/2 tsk salt
 • 1 krm peppar
 • 200 g getost
 • 1 dl riven lagrad ost
 • 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka löken och halvera tomaterna.
Fräs sedan löken i hälften av smöret på låg temperatur tills den blir karamelliserad, ca 10 minuter. Använd gärna en pajform med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten och pensla kanterna med olja.

Smält resten av smöret. Lägg ett ark filodeg i botten och pensla med smör, upprepa med resterande ark och låt degen hänga över kanten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt löken och den smulade getosten. Häll i formen och lägg på tomaterna. Toppa med den lagrade osten och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Strö över pinjenötterna och servera gärna varm eller ljummen. Bon appétit!

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.