gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Ankbröst med körsbärssås - Ward Wines

In English

Ankbröst med körsbärssås


Ingredienser (4 portioner): 

  • 4 st ankbröst
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar


Sås:

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl portvin
  • 2 dl rödvin
  • 5 dl urkärnade körsbär
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar


Gör så här:

  1. Börja med såsen. Smält sockret i en kastrull.
  2. Tillsätt vin, portvin och körsbär och koka tills lagen börjar bli simmig.
  3. Smaka av den med salt och peppar. 
  4. Sätt ugnen på 125°.
  5. Ruta fettkappan på ankbrösten med en vass kniv.
  6. Salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
  7. Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 62- 65° innertemperatur.
  8. Ta ut och låt köttet vila i minst 15 minuter.
  9. Skär det i tunna skivor och servera det med körsbärssåsen
Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.