gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Gérard Bertrand är utsedd till "Green Personality of the Year" - Ward Wines

In English

Gérard Bertrand är utsedd till ”Green Personality of the Year”


Drinks Business Green Award 2020  har utsett Gérard Bertrand till ”Green Personality of the Year”

The Drinks Business Green Awards är en utmärkelse som årligen delas ut av The Drinks Business. Målsättningen är att höja medvetenheten för klimatet och hållbarhetsfrågor inom dryckesbranschen genom att lyfta fram goda exempel på klimatsmarta initiativ. Priset tilldelas varje år en person som inspirerar andra genom aktiva och handfasta handlingar för såväl det egna företaget som en bredare publik, vilket bidrar till en mer hållbar planet.


I år tilldelas Gérard Bertrand priset som ”Green Personality of the
Year”. Gérard fick även juryns omnämnande ”the Best Organic initiative” för hur han bedriver sin verksamhet i syfte att bygga en bättre värld, genom bland annat utvecklingsprojektet ”Bee Friendly wines”.


”Jag är mycket hedrad över att bli utnämnd till ”Green Personality of the Year”. I mer än 30 år har jag arbetat medvetet med att styra om våra odlingar för att göra hela processen vid vinframställning mer hållbar. Jag är övertygad om att vinodling i harmoni med naturen är det bästa sättet att skapa fantastiska viner och rätt väg att visa vår omtanke för naturen. Jag strävar alltid efter en positiv inverkan genom de aktiviteter vi gör och är väl medveten om mitt ansvar som vinmakare gentemot miljön och den biologiska mångfalden. Jag är glad och stolt att bli tilldelad detta pris som belyser mitt genuina engagemang. Be the Change!” säger Gérard Bertrand


Vinhuset Gérard Bertrand har idag sex olika nivåer på certifieringar för viner från olika delar av vingården; ekologiskt odlat, ekologiskt, vegan vänligt, sulfitfritt samt biodynamiskt framställda viner.


Som importör av Gérard Bertrands viner på den svenska marknaden är vi på Ward Wines mycket glada för denna fina utmärkelse. Vi är också stolta över att få arbeta med ett vinhus som har så högt ställda krav på klimatsmart vinproduktion och som ständigt utmanar sig själva och höjer såväl ambitions-som kvalitetsnivån.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.