Karaktären är ungdomlig och fruktig med toner av gula äpplen, citrus, fat och mineral. Ett generöst & samtidigt elegant vin med smaker av citrus, gula äpplen och en återhållen, fint integrerade ekfat.
Frog’s Leap Chardonnay består till 100 % av druvor som odlats ekologisk utan bevattning från ett av vinmakaren John Williams vingårdslägen i Carneros i Napa Valley. Vinet har jästs på ekfat, men endast 3 % har lagrats på ekfat, resten i cementtankar för att inte eken ska ta överhand.
Servera som apéritif eller till arbetade fiskrätter med vitvinssås och stekt svamp eller en panerad vit fisk med brynt smör och kapris. Passar även bra till hårda lagrade ostar.
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.
Karaktären är ungdomlig och fruktig med toner av gula äpplen, citrus, fat och mineral. Ett generöst & samtidigt elegant vin med smaker av citrus, gula äpplen och en återhållen, fint integrerade ekfat.
Frog’s Leap Chardonnay består till 100 % av druvor som odlats ekologisk utan bevattning från ett av vinmakaren John Williams vingårdslägen i Carneros i Napa Valley. Vinet har jästs på ekfat, men endast 3 % har lagrats på ekfat, resten i cementtankar för att inte eken ska ta överhand.
Servera som apéritif eller till arbetade fiskrätter med vitvinssås och stekt svamp eller en panerad vit fisk med brynt smör och kapris. Passar även bra till hårda lagrade ostar.
Server Render
Server Render
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.