Briljant granatröd färg. Doften är full av krossade svarta bär som moreller, björnbär och svarta vinbär, medan smaken är såväl len, fruktig och strukturerad med toner av fat och svartpeppar.
Druvor handplockas vid optimal mognad. Vinframställning är ganska traditionell, med jäsning i öppna betongkärl och därefter i ståltank. Genom daglig pumping-over får man ut maximal färg, struktur och frukt från skalen. Vinet lagras 14 månader i delvis ståltank och i små burgundiska fat som är 1-2 år gamla. Faten gör att en liten mängd syre hjälper till att runda ut tanninerna.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Briljant granatröd färg. Doften är full av krossade svarta bär som moreller, björnbär och svarta vinbär, medan smaken är såväl len, fruktig och strukturerad med toner av fat och svartpeppar.
Druvor handplockas vid optimal mognad. Vinframställning är ganska traditionell, med jäsning i öppna betongkärl och därefter i ståltank. Genom daglig pumping-over får man ut maximal färg, struktur och frukt från skalen. Vinet lagras 14 månader i delvis ståltank och i små burgundiska fat som är 1-2 år gamla. Faten gör att en liten mängd syre hjälper till att runda ut tanninerna.
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.