gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Lammlägg med spiskummin från Tommy Myllymäki - Ward Wines

In English En français

Lammlägg med spiskummin från Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki recept på Lammlägg

 

Härligt recept på lammlägg med spiskummin, chili och koriander från Tommy Myllymäki. De här lammläggen har en lite tacoinspirerad kryddning. Köttet får bräsera i kryddorna till en ganska tät gryta med mycket smak. Sen ställer du fram grytan direkt på bordet och låter gästerna pilla av köttet själva. Servera det med tortillas eller bröd och ett gäng kalla och fräscha tillbehör.

Ingredienser


För 4 personer behövs
4 lammlägg à ca 400 g
1 liter kalvfond, utblandad från konc
2 dl rött vin
1 dl tomatpuré
2 apelsiner, finrivet skal och pressad juice
1/2 dl honung
1 gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finskivad
1 msk mald torkad koriander
1 msk oregano
3 tsk spiskummin
1 kruka koriander
1–2 tsk maizena + 1–2 tsk vatten
matolja till stekning
salt

 

Så här gör du


Sätt ugnen på 125 grader.

Lägg lammläggen i en ugnsfast gryta och fyll på med fond, vin, tomatpuré, apelsinjuice, -skal och honung. Krydda med lite salt. Lägg på ett lock och bräsera i nedre delen av ugnen 8 timmar, gärna över natten.

När lammet är klart: Fräs lök, vitlök, chili och kryddor i olja 2–3 minuter tills löken är helt mjuk. Sila över spadet från lammet på lökfräset och koka snabbt ihop till en sås. Red eventuellt av med maizena och smaka av med salt.

Värm läggen i såsen en stund före servering så de suger åt sig av såsen. Garnera med koriander. Servera med tortillas eller bröd och kalla tillbehör som gurka, koriander, rostad lök, pickles och avokado.

 

Passande vintips!


Detta recept passar utmärkt till rött vin, vi rekommenderar Château L’Hospitalet La Réserve Rouge från Gerard Bertrand. Vinet har en mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär. Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, katrinplommon, lagerblad, peppar, kaffe och svarta oliver. Klicka dig vidare här nedan för att läsa mer.

 

Passande dryck till måltiden

Château L'Hospitalet La Réserve Rouge

Château L’Hospitalet La Réserve Rouge

Art nr: 7314201

179:-

Volymen är 750ml

Ward Wines & VännerGå med i Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.