gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

KARAMELLISERADE ÄPPLEN MED KANELKRISP - Ward Wines

In English En français

KARAMELLISERADE ÄPPLEN MED KANELKRISP

Ingredienser:
8 Granny Smith äpple
2 dl socker
0,5 dl vatten
50 g smör
Kanelkrisp:
50 g smör
0,5 dl socker, drygt
50 g havregryn
0,75 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel


Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. 
Skär smöret i kuber och mixa det med socker, havregryn, vetemjöl och kanel till en smuldeg. Bred ut degen på en plåt täckt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 7–10 minuter. Låt svalna i rumstemperatur.

Skala och skär varje äpple i åtta klyftor och skär bort kärnorna. Häll sockret i en stor stekpanna och ställ den på medelhög värme. Rör så lite som möjligt i sockret medan det smälter. När det mesta har smält rör du försiktigt med en träslev.

Avbryt karamelliseringen med vattnet när sockret ryker lätt och har en bärnstensbrun färg. Rör ut smöret i det kraftigt kokande sockret. Tillsätt äppelklyftorna och låt dem koka under omrörning i 5–7 minuter.

Häll av äpplena på galler med en plåt under. Låt äpplena svalna och ta vara på karamellsåsen som ligger på plåten. 

Servera äppelklyftorna på fat med såsen, smulad kanelkrisp över och en god vaniljglass.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.