gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

​Semmelkladdkaka - snabbt & smidigt utan jäsdeg! - Ward Wines

In English

​Semmelkladdkaka – snabbt & smidigt utan jäsdeg!


Semmelkladdkaka serveras med ett glas Dow’s Tawny Port 10YO – ett portvin som lagrats på fat i snitt 10 år vilket ger en nyanserad, söt, mogen smak med inslag av torkade dadlar, hasselnötter, fikon, pomerans och kanel.

Kakan 

 • 150 gram smör
 • 100 gram mandelmassa
 • 3 tsk malda kardemummakärnor
 • rivet skal från en apelsin
 • 2 dl strösocker (gärna råsocker)
 • 3 ägg 
 • 2,5 dl vetemjöl
 • mandelmjöl till formen

Dekoration 

 • 3 dl vispgrädde 
 • rostade mandelflagor 
 • ev lite mald kardemumma 


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och bröda kanterna med mandelmjöl. Smält smöret i en rymlig kastrull. Dra av från plattan. Riv i mandelmassan och vispa ihop det med med apelsinskal, kardemumma och socker. Knäck ner ett ägg i taget i smeten och vispa ordentligt. Avsluta med att röra ner vetemjölet i smeten. Häll smeten i den bröade formen och baka sedan kakan mitt i ugnen i 20-22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna helt och låt den stå kallt. Precis innan servering dekorerar du med vispad grädde, rostade mandelflagor och lite fint mortlar kardemumma

Smaklig spis! 


Triss i semlor i samarbete med Anette Rosvall 
www.anetterosvall.se
@anetterosvall

Upptäck Tawny Port

Dow’s 10 Year Tawny Port

Dow’s 10 Year Tawny Port

Art nr: 839601

229:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.