Koncentrerad, fruktig och kryddig smak med inslag av mörk bärighet och lakrits. Välbalanserad med silkiga tanniner. Det är endast <1 gram restsocker/liter kvar i vinet vilket gör det härligt saftigt och generöst, som ett resultat av perfekt mogna druvor.
Clos Henri har hög densitet i sina vingårdar (många plantor per hektar) för att plantan ska få kämpa om näringen - vilket ger koncentrerad frukt. De har lågt skördeuttag, manuell skörd och självavrunnen druvjuice. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader, varav 25% av faten är nya. Jordmånen är lera vilket bidrar till de sammetslena tanninerna och kryddigheten.
Servera till magert kött av fågel, kalv eller fläsk ackompanjerat av grönsaker med sötma så som morötter, paprika, karamelliserad lök, rödbetor och tomater. Smaksätt med kryddor som oregano, timjan, rosmarin och mynta. Passar också till milda ostar, t.ex. Cheddar, Brie, Havarti och Camembert.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.
Koncentrerad, fruktig och kryddig smak med inslag av mörk bärighet och lakrits. Välbalanserad med silkiga tanniner. Det är endast <1 gram restsocker/liter kvar i vinet vilket gör det härligt saftigt och generöst, som ett resultat av perfekt mogna druvor.
Clos Henri har hög densitet i sina vingårdar (många plantor per hektar) för att plantan ska få kämpa om näringen - vilket ger koncentrerad frukt. De har lågt skördeuttag, manuell skörd och självavrunnen druvjuice. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader, varav 25% av faten är nya. Jordmånen är lera vilket bidrar till de sammetslena tanninerna och kryddigheten.
Servera till magert kött av fågel, kalv eller fläsk ackompanjerat av grönsaker med sötma så som morötter, paprika, karamelliserad lök, rödbetor och tomater. Smaksätt med kryddor som oregano, timjan, rosmarin och mynta. Passar också till milda ostar, t.ex. Cheddar, Brie, Havarti och Camembert.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Viner från Nya Zeeland med en fransk touch.
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.