Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Pablos entusiasm för vin uppstod redan när han var ung och då tillbringade långa perioder i Haro, den vackra huvudstaden i Rioja. 1985 förvandlades kärleken till verklighet genom förvärvet av en 1800-talsvingård i Anguciana, en optimal plats för produktion och lagring av vin. Detta kom att bli startpunkten för en familjeproducent som alltid har stått kunden nära.
Läs mer om livet i Haro, tapasbarer, wine battle, historien och hur vinhuset jobbar med hållbarhet.
Pablos son-Luis Olabarri, har lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som han satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i regionen Rioja Alta. 1989 förvärvade familjeföretaget nya anläggningar som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Under nästan fyrtio år har Viña Olabarri utmärkt sig med högkvalitativa röda viner och framförallt erkännande av vinhusets Reserva- och Gran Reservaviner, ekologiskt producerade i Rioja Alta. Bikandi Organic Crianza är producerad på 100% Tempranillo från vinhusets egna ekologiska vingårdar och har lagrats 14 månader på franska ekfat samt 12 månader i vinhusets vinkällare för att den rätta essensen från sitt ursprung.
Den 1 mars införs Systembolagets nya märkning "Hållbart val". Den syns på ett urval av produkter som uppfyller hårt ställda kriterier inom miljö, socialt ansvarstagande, spårbarhet och som är klimatsmart producerade. Bikandi Organic Crianza är ett av de viner som tar sitt ansvar till fullo och numera även har märkningen "Hållbart val".
Ekologisk Crianza på 100% Tempranillo som lagrats på franska ekfat i 14 månader.
Mer vinspiration