Fruktig och kryddig med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, dill, mintchoklad, sötlakrits, ceder och vanilj.
Vingårdarna ligger på sluttningar med lera och kalksten. All odling sker ekologiskt och vinstockarna är i genomsnitt 20 år gamla. Druvorna skördas för hand och jäser under temperaturskontroll i rostfria ståltankar. Lagring sker på franska ekfat i 14 månader och i flaska i vinhusets vinkällare under ytterligare 12 månader innan de släpps till försäljning.
Läs reportage om Viña Olabarri- Rising Star of Rioja här
Servera till smakrika rätter med vilt, nöt, kyckling eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Bikandi Organic Crianza är producerad på 100% Tempranillo från de egna ekologiska vingårdarna.
Fruktig och kryddig med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, dill, mintchoklad, sötlakrits, ceder och vanilj.
Vingårdarna ligger på sluttningar med lera och kalksten. All odling sker ekologiskt och vinstockarna är i genomsnitt 20 år gamla. Druvorna skördas för hand och jäser under temperaturskontroll i rostfria ståltankar. Lagring sker på franska ekfat i 14 månader och i flaska i vinhusets vinkällare under ytterligare 12 månader innan de släpps till försäljning.
Läs reportage om Viña Olabarri- Rising Star of Rioja här
Servera till smakrika rätter med vilt, nöt, kyckling eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Bikandi Organic Crianza är producerad på 100% Tempranillo från de egna ekologiska vingårdarna.
Server Render