Generösa toner av tropisk frukt, mogen citrus, rostade mandlar och brynt smör. Fylligt och mjukt med lång eftersmak av vanilj.
Vinet har jäst på ekfat och genomgått malalokatisk fermentering som bidragit till dess mjuka karaktär och smöriga toner. Efter jäsning har vinet lagrats i 14 månader på mestadels franska ekfat av typen Damy Vosges som ger en fin längd till smaken och mycket rostade toner samt delvis typen Cadus som ger vaniljtoner och djup till vinet. Ca 45% av faten var nya och resten 2-3 år gamla. Kombinationen av nya och gamla fat samt de olika typerna ger vinet komplexitet och en perfekt balans mellan vanilj- och smöriga fattoner och den fina, fräscha frukten.
Servera väl kylt till smakrika fisk- och skaldjursrätter, en krämig pasta eller mogna kittostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten:
Diora Wines kommer från Monterey i Kalifornien. Ungefär 80% av druvorna till Diora Chardonnay kommer från San Bernabe, en vingård där dagarna är varma och eftermiddagarna svalare. Druvorna utvecklar tropiska toner av ananas, guava och stenfrukt. Ca 20% av druvorna kommer från Santa Lucia Highlands som är betydligt svalare än San Bernabe. Här får druvorna en mer citrusliknande karaktär som apelsin och grapefrukt samt en touch av mineral. Vinmakare till Diora Chardonnay är James Ewart.
Diora Chardonnay är med på Wine Enthusiast’s lista över världens 100 bästa viner 2021. Det vann även GULD i Mundus Vini 2020 och har fått över 90p av internationella vinjournalister hela 12 gånger.
Hållbarhet:
Diora Wines är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela värdekedjan; från hushållning med vattenresurser, erosionskontroll och återvinning för att nämna några.
Generösa toner av tropisk frukt, mogen citrus, rostade mandlar och brynt smör. Fylligt och mjukt med lång eftersmak av vanilj.
Vinet har jäst på ekfat och genomgått malalokatisk fermentering som bidragit till dess mjuka karaktär och smöriga toner. Efter jäsning har vinet lagrats i 14 månader på mestadels franska ekfat av typen Damy Vosges som ger en fin längd till smaken och mycket rostade toner samt delvis typen Cadus som ger vaniljtoner och djup till vinet. Ca 45% av faten var nya och resten 2-3 år gamla. Kombinationen av nya och gamla fat samt de olika typerna ger vinet komplexitet och en perfekt balans mellan vanilj- och smöriga fattoner och den fina, fräscha frukten.
Servera väl kylt till smakrika fisk- och skaldjursrätter, en krämig pasta eller mogna kittostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten:
Diora Wines kommer från Monterey i Kalifornien. Ungefär 80% av druvorna till Diora Chardonnay kommer från San Bernabe, en vingård där dagarna är varma och eftermiddagarna svalare. Druvorna utvecklar tropiska toner av ananas, guava och stenfrukt. Ca 20% av druvorna kommer från Santa Lucia Highlands som är betydligt svalare än San Bernabe. Här får druvorna en mer citrusliknande karaktär som apelsin och grapefrukt samt en touch av mineral. Vinmakare till Diora Chardonnay är James Ewart.
Diora Chardonnay är med på Wine Enthusiast’s lista över världens 100 bästa viner 2021. Det vann även GULD i Mundus Vini 2020 och har fått över 90p av internationella vinjournalister hela 12 gånger.
Hållbarhet:
Diora Wines är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela värdekedjan; från hushållning med vattenresurser, erosionskontroll och återvinning för att nämna några.
Server Render