Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Orange
149 Sek
Nyhet
Våra viner / Vitt vin / Orange
“Orangevin ett vitt vin, som görs som ett rött vin.”

Orange

Austria
Vitt vin från Österrike, Niederösterreich • 750 ml • Art.nr. 7520001 • Alkoholhalt 13% • Sockerhalt 4,5 g/l
149 SekInk. moms
Passar till
Sällskapsvin
Vegetariskt
Fågel
DruvorGrüner Veltliner
RegionNiederösterreich
Årgång2020
SortimentBeställningssortiment
Producent
Winzer Krems eG
Art.nr.
7520001
Druvor
Grüner Veltliner
Land
Österrike
Region
Niederösterreich
Årgång
2020
Alkoholhalt
13%
Sockerhalt
4,5 g/l
Karaktär

Aromatisk doft av torkade aprikoser, blommor, apelsinzest, röda äpplen och lätt kryddighet. Smaken är torr och frisk med pigg syra och en lätt sträv karaktär som kommer från vinets skalkontakt.

Om vinet

Under jäsningen får druvskalen vara kvar i tanken i 18 dagar innan man drar av musten. Vid produktion av vita viner separerar man druvskalen från musten direkt och det är druvskalen som ger orangeviner sin unika karaktär. Vid buteljering tillsätts en låg halt svavel för att vinet ska vara stabilt för transport, i övrigt tillsätts inget svavel i processen.

Passar till

Servera organgevin till rustika maträtter, gärna med fläsk, kyckling eller vegetariskt. Matchar fint till en pumpasoppa som toppas med rostade solrosfrön eller en härlig ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Orangevin ett vitt vin, som görs som ett rött vin.”

Om producenten
Winzer Krems är situerade i Kremstal som fått sitt namn av regionens historiska stad Krems. Floden Donau rinner igenom regionen och bidrar till att moderera klimatet och ge friskhet till vinerna. Winzer Krems är ett av de mest inflytelserika vinerierna i området när det kommer till kvalitetsvin och totalt förfogar man över 1 200 hektar vingårdar som ägs av 900 olika odlare. Druvorna är uteslutande handskördade och i det moderna vineriet färdas druvorna genom gravitation från ankomst till pressning och vidare till jäsning.

Karaktär

Aromatisk doft av torkade aprikoser, blommor, apelsinzest, röda äpplen och lätt kryddighet. Smaken är torr och frisk med pigg syra och en lätt sträv karaktär som kommer från vinets skalkontakt.

Om vinet

Under jäsningen får druvskalen vara kvar i tanken i 18 dagar innan man drar av musten. Vid produktion av vita viner separerar man druvskalen från musten direkt och det är druvskalen som ger orangeviner sin unika karaktär. Vid buteljering tillsätts en låg halt svavel för att vinet ska vara stabilt för transport, i övrigt tillsätts inget svavel i processen.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera organgevin till rustika maträtter, gärna med fläsk, kyckling eller vegetariskt. Matchar fint till en pumpasoppa som toppas med rostade solrosfrön eller en härlig ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Sällskapsvin
Vegetariskt
Fågel
Asiatiskt
Aperitif
Buffémat
Fläsk
Grillat

Server Render

Om producenten
Winzer Krems är situerade i Kremstal som fått sitt namn av regionens historiska stad Krems. Floden Donau rinner igenom regionen och bidrar till att moderera klimatet och ge friskhet till vinerna. Winzer Krems är ett av de mest inflytelserika vinerierna i området när det kommer till kvalitetsvin och totalt förfogar man över 1 200 hektar vingårdar som ägs av 900 olika odlare. Druvorna är uteslutande handskördade och i det moderna vineriet färdas druvorna genom gravitation från ankomst till pressning och vidare till jäsning.

FYND!

Lätt skalmacererat med aningen rödbärighet, gott om mogna päron och tydlig vitpepparton.

Allt om Vin, feb 2022