Medelfylligt och generöst. Friskt, pepprigt och inbjudande med karaktär av örter, mineral och fruktiga toner av mogna jordgubbar, plommon och skogsbär.
Grenache-druvorna jäses på ståltank med
”pumping-over” metoden för att extrahera färg och smak. Syrah-druvorna vinifieras i mindre partier så snart de kommer in till
vineriet. Efter den malolaktiska jäsningen blandas vinet och lagras sedan på ståltank i 6-8 månader.
Ett utmärkt rödvin till både svensk husmanskost och lättare medelhavsrätter. Prova till köttbullar med potatismos och rårörda lingon eller en vegetarisk rätt med couscous, paprika och grillad haloumi
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Medelfylligt och generöst. Friskt, pepprigt och inbjudande med karaktär av örter, mineral och fruktiga toner av mogna jordgubbar, plommon och skogsbär.
Grenache-druvorna jäses på ståltank med
”pumping-over” metoden för att extrahera färg och smak. Syrah-druvorna vinifieras i mindre partier så snart de kommer in till
vineriet. Efter den malolaktiska jäsningen blandas vinet och lagras sedan på ståltank i 6-8 månader.
Ett utmärkt rödvin till både svensk husmanskost och lättare medelhavsrätter. Prova till köttbullar med potatismos och rårörda lingon eller en vegetarisk rätt med couscous, paprika och grillad haloumi
Server Render
Ett friskt, pepprigt och inbjudande syrah-baserat vin från Rhônedalen från den säkra producenten Delas. Vinet är örtigt, mineraldrivet, saftigt och fruktigt med toner av mogna jordgubbar, plommon och skogsbär. Ett riktigt prisvärt vin från Rhônedalen.
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.