Blommigt och friskt med karaktär av päron, kiwi och passionsfrukt samt toner av vilda vita blommor och jasmin.
Vingården med sydostlig exponering består av lerig sandjord. Druvklasarna väljs noga ut och skördas för hand i början på september. I vineriet pressas de lätt och genomgår en första temperaturkontrollerad jäsning vid 15° C. Vinet har sedan lagrast på rostfria ståltankar i 3 månader förljt av 2 månader på flaska i vinkällaren.
Servera till fisk- och skaldjursrätter som gärna få vara lite smakrika och mustiga.
Serveringstemperatur: 8° C.
Om producenten:
Tenuta Cocci Grifoni Winery grundades 1933 av vinmakaren Mr Guido Cocci Grifoni. Guido var en envis pionjär och en av visionärerna som bidragit till utvecklingen av italienska kvalitetsviner. Idag drivs vinhuset av hans dotter Marilena med familj som förvaltar och utvecklar vinhuset in i framtiden. Sedan 1989 producerar de vin på den numera historiska druvan och originalklonen "Pecorino Vigneto Madre".
Hållbarhet:
Varje beslut i vinhuset baseras på hållbara val i harmoni med naturen. Ambitionen är att bevara marken och arvet för att kunna lämna det vidare till nästa generationer i ännu bättre skick. Vinerna är av högsta kvalitet och vittnar tydligt om dess ursprung. Genom noggrann kontroll av produktionskedjan och daglig omsorg i vingårdarna garanteras en konsekvent och hög kvalitetsnivå.
Blommigt och friskt med karaktär av päron, kiwi och passionsfrukt samt toner av vilda vita blommor och jasmin.
Vingården med sydostlig exponering består av lerig sandjord. Druvklasarna väljs noga ut och skördas för hand i början på september. I vineriet pressas de lätt och genomgår en första temperaturkontrollerad jäsning vid 15° C. Vinet har sedan lagrast på rostfria ståltankar i 3 månader förljt av 2 månader på flaska i vinkällaren.
Servera till fisk- och skaldjursrätter som gärna få vara lite smakrika och mustiga.
Serveringstemperatur: 8° C.
Server Render
Om producenten:
Tenuta Cocci Grifoni Winery grundades 1933 av vinmakaren Mr Guido Cocci Grifoni. Guido var en envis pionjär och en av visionärerna som bidragit till utvecklingen av italienska kvalitetsviner. Idag drivs vinhuset av hans dotter Marilena med familj som förvaltar och utvecklar vinhuset in i framtiden. Sedan 1989 producerar de vin på den numera historiska druvan och originalklonen "Pecorino Vigneto Madre".
Hållbarhet:
Varje beslut i vinhuset baseras på hållbara val i harmoni med naturen. Ambitionen är att bevara marken och arvet för att kunna lämna det vidare till nästa generationer i ännu bättre skick. Vinerna är av högsta kvalitet och vittnar tydligt om dess ursprung. Genom noggrann kontroll av produktionskedjan och daglig omsorg i vingårdarna garanteras en konsekvent och hög kvalitetsnivå.
Väldigt syrlig i aningen knuten, med färskpressad citrus och gröna örter. Ungdomligt kärv.