Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Så här fixar du lammet i påsk

Recept på klassisk lammstek

Låt tycke och dagsform avgöra om vinet till lammsteken ska komma från Italien eller Spanien. Eller ställ fram båda två och låt gästerna välja. Vi skickar med receptet på den klassiska lammsteken, den här gången kryddat med örter och mycket vitlök.

 

Ingredienser


Recept beräknat för 6 personer

1 ½ kg urbenad lammstek
färsk rosmarin
färsk timjan
vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
svartpeppar
rotfrukter
gul lök

Gör så här


Hacka örter och vitlök och blanda med olivolja, salt och peppar. Mängd efter tycke och smak, men snåla inte med kryddorna! Gnid in blandningen på in- och utsidan på steken. Bind ihop steken med bomullsgarn/steksnöre.

Lägg steken i en ugnsfast form eller gryta tillsammans med bitar av rotfrukter (morot, rotselleri etc) och gul lök, samt eventuellt ett par vitlöksklyftor och kvistar av örterna. Stek i ugnen på 125 grader tills steken nått 60 graders innertemperatur. Häll gärna i ett glas vin mot slutet av tillagningstiden så får du en mustigare steksky.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.