gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Så här fixar du lammet i påsk - Ward Wines

In English En français

Så här fixar du lammet i påsk

Recept på klassisk lammstek

Låt tycke och dagsform avgöra om vinet till lammsteken ska komma från Italien eller Spanien. Eller ställ fram båda två och låt gästerna välja. Vi skickar med receptet på den klassiska lammsteken, den här gången kryddat med örter och mycket vitlök.

 

Ingredienser


Recept beräknat för 6 personer

1 ½ kg urbenad lammstek
färsk rosmarin
färsk timjan
vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
svartpeppar
rotfrukter
gul lök

Gör så här


Hacka örter och vitlök och blanda med olivolja, salt och peppar. Mängd efter tycke och smak, men snåla inte med kryddorna! Gnid in blandningen på in- och utsidan på steken. Bind ihop steken med bomullsgarn/steksnöre.

Lägg steken i en ugnsfast form eller gryta tillsammans med bitar av rotfrukter (morot, rotselleri etc) och gul lök, samt eventuellt ett par vitlöksklyftor och kvistar av örterna. Stek i ugnen på 125 grader tills steken nått 60 graders innertemperatur. Häll gärna i ett glas vin mot slutet av tillagningstiden så får du en mustigare steksky.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.