Balanserad och utvecklad smak med kryddig fatkaraktär och inslag av dill, torkad frukt, kanel, tobak, plommon och mörk choklad.
Druvorna kommer från den 300 ha stora vingården Ygay Estate i Rioja Alta. Druvorna skördas för hand och musten jäser i en temperatur på 25 °C i ståltankar med skalkontakt i 8-11 dagar. Must från botten pumpades över och skalen pressades ner för att få ut maximal färg och smak. Efter detta pressades skalen i träpressar som är en långsam och mjuk process för att få ut färg och tanniner som finns i skalen. Vinet lagrades på amerikanska 225 liters ekfat i 21 månader varav 8 av dessa på nya fat. Därefter får vinet mogna på flaska i minst 12 månader.
Ett mycket lättmatchat vin som passar både till rätter med kyckling, lamm, nöt eller fläsk gärna med lite smakrika tillbehör. Servera till exempel ett glas till grillade lammkotletter, fräst paprika och en krämig tortilla. Serveringstemperatur 16-18° C.
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan
Balanserad och utvecklad smak med kryddig fatkaraktär och inslag av dill, torkad frukt, kanel, tobak, plommon och mörk choklad.
Druvorna kommer från den 300 ha stora vingården Ygay Estate i Rioja Alta. Druvorna skördas för hand och musten jäser i en temperatur på 25 °C i ståltankar med skalkontakt i 8-11 dagar. Must från botten pumpades över och skalen pressades ner för att få ut maximal färg och smak. Efter detta pressades skalen i träpressar som är en långsam och mjuk process för att få ut färg och tanniner som finns i skalen. Vinet lagrades på amerikanska 225 liters ekfat i 21 månader varav 8 av dessa på nya fat. Därefter får vinet mogna på flaska i minst 12 månader.
Ett mycket lättmatchat vin som passar både till rätter med kyckling, lamm, nöt eller fläsk gärna med lite smakrika tillbehör. Servera till exempel ett glas till grillade lammkotletter, fräst paprika och en krämig tortilla. Serveringstemperatur 16-18° C.
Server Render
Server Render
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan