Förfinad doft av röda bär, mogna körsbär, örter, kaffe och lakrits. Mycket stor, intensivt frisk och fruktig smak med avrundade tanniner, stort mellanregister och långt, fruktigt och friskt slut.
Vinet görs uteslutande på handskördade och sorterade druvor från den klassiska vingården Tenuta Tignanello i Chianti Classico. Vinet jäser traditionellt varefter det läggs på små franska och ungerska ekfat där det genomgår malolaktisk jäsning och lagras under ett år. Vinet lagras därefter ytterligare ett år på flaska.
Servera till klassiska rätter, gärna med influencer från Italien med nöt, vilt och fågel tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18 °C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Förfinad doft av röda bär, mogna körsbär, örter, kaffe och lakrits. Mycket stor, intensivt frisk och fruktig smak med avrundade tanniner, stort mellanregister och långt, fruktigt och friskt slut.
Vinet görs uteslutande på handskördade och sorterade druvor från den klassiska vingården Tenuta Tignanello i Chianti Classico. Vinet jäser traditionellt varefter det läggs på små franska och ungerska ekfat där det genomgår malolaktisk jäsning och lagras under ett år. Vinet lagras därefter ytterligare ett år på flaska.
Servera till klassiska rätter, gärna med influencer från Italien med nöt, vilt och fågel tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18 °C.
Server Render
Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Server Render