Champagnehuset har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Idag drivs egendomen av Claude Mandois, den nionde generationen. Till en början var familjen endast odlare men år 1862 blev man även producent då Victor Mandois (femte generationen) tillverkade de första vinerna i deras vineri i Épernay. 1905 gick flyttlasset till den lilla byn Pierry (1er Cru) strax utanför Épernay.
Familjen Mandois tradition som odlare går tillbaka till 1735 och 1862 släppte Victor Mandois den första Champagnen under eget namn. I början av 1900-talet gick flytten till Pierry och den plats där champagnehuset ligger idag. Sedan 1982 är Claude Mandois (bild till höger), den 9:e generationen i familjen ansvarig för champagnehuset som han driver med stor framgång.
Under 1950-talet expanderade man vingårdsarealen till 25 ha och år 2000 ägde man hela 37 ha och började anpassa vingårdsarbetet till naturliga odlingsmetoder. På egendomens inhägnade vingård Clos Mandois fanns stora möjligheter att experimentera i vingården och 2017 togs beslutet att konvertera till ekologisk odling. Idag är de en av de största odlarna av ekologiska druvor i Champagne, all deras chardonnay är ekologisk och kommer från egna gårdar. 70% av deras odlingar består av chardonnay och resterande 30% av lika delar pinot noir och pinot meunier. Gårdarna är spridda över 12 byar i Côte de Blancs, Côte d'Épernay, Coteaux de Sézanne oxh Côte de Bars. Röda druvor köper man från kontrakterade odlare. En producent som arbetat målmedvetet i det tysta och kunde stolt 2024 inviga deras nya vineri som är toppmodernt. Man använder sig av betongfat som främhäver mineraliteten och ekfat som främjar oxidationen.
Efter skörd pressas druvorna med stor försiktighet och genomgår en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i såväl ekfat som betong och rostfria ståltankar för att ge karaktär och djup till vinerna. Därefter lagras Champagnen på sin jästfällning i flaska i minst tre år i den svala och djupa vinkällaren. Champagne Mandois vinkällare är unik och dateras till slutet av 1700-talet med kilometerlånga gångar under egendomen i Pierry. Tack vare den långa lagringen i vinkällaren och den låga dosagen visar champagnen alltid en fräschör som tydligt vittnar om omsorg i vinmakningen och druvornas ursprung.