Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Assyrtiko Alepotrypa Vineyard
139 Sek
Hållbar
Nyhet
Våra viner / Vitt vin / Assyrtiko Alepotrypa Vineyard
“Frisk & fruktig Assyrtiko från Grekland på restaurang och i tillfälligt sortiment”

Assyrtiko Alepotrypa Vineyard

Greece
Vitt vin från Grekland, Atalanti Valley • 750 ml • Art.nr. 9228101 • Alkoholhalt 14.5% • Sockerhalt 2,4 g/l
139 SekInk. moms

Tillfällig lansering på Systembolaget den 29 september 2023.

Passar till
Fisk
Fågel
Asiatiskt
DruvorAssyrtiko
RegionAtalanti Valley
Årgång2023
SortimentTillfälligt sortiment
Producent
Hatzimichalis Estate
Art.nr.
9228101
Druvor
Assyrtiko
Land
Grekland
Region
Atalanti Valley
Årgång
2023
Alkoholhalt
14.5%
Sockerhalt
2,4 g/l
Karaktär

Karaktären är fruktig och frisk med generösa toner av gröna äpplen, citrus, jasminblommor, örter och inslag av rökig mineral. Syran är balanserad och eftersmaken är lång och frisk.

Om vinet

Druvorna kommer från en single vineyard ”Alepotrypa” som är en del av Hatzimichalis Estate i hjärtat av Atalanti Valley på grekiska fastlandet. Vinet är vinifierat i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximal fräschör och har lagrats med sin jästfällning under 6 månader för att ge en rundare och generösare karaktär.

Passar till

Vinets fräscha karaktär och pigga syra gör att det passar utmärkt till grillad fisk och skaldjur, en traditionell rätt är friterad eller grillad bläckfisk med citronaioli. Passar även till sushi eller sallader med kyckling, oliver och marinerade kronärtskockor.

“Frisk & fruktig Assyrtiko från Grekland på restaurang och i tillfälligt sortiment”
Hatzimichalis Estate

Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.

Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.

Karaktär

Karaktären är fruktig och frisk med generösa toner av gröna äpplen, citrus, jasminblommor, örter och inslag av rökig mineral. Syran är balanserad och eftersmaken är lång och frisk.

Om vinet

Druvorna kommer från en single vineyard ”Alepotrypa” som är en del av Hatzimichalis Estate i hjärtat av Atalanti Valley på grekiska fastlandet. Vinet är vinifierat i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximal fräschör och har lagrats med sin jästfällning under 6 månader för att ge en rundare och generösare karaktär.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Vinets fräscha karaktär och pigga syra gör att det passar utmärkt till grillad fisk och skaldjur, en traditionell rätt är friterad eller grillad bläckfisk med citronaioli. Passar även till sushi eller sallader med kyckling, oliver och marinerade kronärtskockor.

Fisk
Fågel
Asiatiskt
Kryddstarkt
Skaldjur
Sällskapsvin
Vegetariskt

Server Render

Hatzimichalis Estate

"Tradition, innovation & familj."

Hatzimichalis Estate

Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.

Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.

Server Render