Karaktären är fruktig och frisk med generösa toner av gröna äpplen, citrus, jasminblommor, örter och inslag av rökig mineral. Syran är balanserad och eftersmaken är lång och frisk.
Druvorna kommer från en single vineyard ”Alepotrypa” som är en del av Hatzimichalis Estate i hjärtat av Atalanti Valley på grekiska fastlandet. Vinet är vinifierat i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximal fräschör och har lagrats med sin jästfällning under 6 månader för att ge en rundare och generösare karaktär.
Vinets fräscha karaktär och pigga syra gör att det passar utmärkt till grillad fisk och skaldjur, en traditionell rätt är friterad eller grillad bläckfisk med citronaioli. Passar även till sushi eller sallader med kyckling, oliver och marinerade kronärtskockor.
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.
Karaktären är fruktig och frisk med generösa toner av gröna äpplen, citrus, jasminblommor, örter och inslag av rökig mineral. Syran är balanserad och eftersmaken är lång och frisk.
Druvorna kommer från en single vineyard ”Alepotrypa” som är en del av Hatzimichalis Estate i hjärtat av Atalanti Valley på grekiska fastlandet. Vinet är vinifierat i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximal fräschör och har lagrats med sin jästfällning under 6 månader för att ge en rundare och generösare karaktär.
Vinets fräscha karaktär och pigga syra gör att det passar utmärkt till grillad fisk och skaldjur, en traditionell rätt är friterad eller grillad bläckfisk med citronaioli. Passar även till sushi eller sallader med kyckling, oliver och marinerade kronärtskockor.
Server Render
"Tradition, innovation & familj."
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.
Server Render