Ett silkeslent och elegant vin som återspeglar den långa lagringen på flaska och ekfat. Vinet har toner av mörk frukt, kryddor och ekfat. Tanninerna är välintegrerade och vinet upplevs mycket balanserat med en lång eftersmak.
De åren som vinhuset bestämmer sig för att göra en Reserva BIKANDI letar de efter något speciellt. Resultatet är ett vin från endast bästa årgångarna och i begränsade kvantiteter. Druvorna kommer från ett urval av vinhusets äldsta vinstockar i de egna vingårdarna. De handplockade druvorna har jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Därefter lagrats i 36 månader på franska och amerikanska ekfat, följt av lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till smakrika rätter, grillat och ugnsrostade rotfrukter. Gärna en fin köttbit med rödvinssås och hasselbackspotatis.
Serveringstemeratur: 16-18° C.
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Ett silkeslent och elegant vin som återspeglar den långa lagringen på flaska och ekfat. Vinet har toner av mörk frukt, kryddor och ekfat. Tanninerna är välintegrerade och vinet upplevs mycket balanserat med en lång eftersmak.
De åren som vinhuset bestämmer sig för att göra en Reserva BIKANDI letar de efter något speciellt. Resultatet är ett vin från endast bästa årgångarna och i begränsade kvantiteter. Druvorna kommer från ett urval av vinhusets äldsta vinstockar i de egna vingårdarna. De handplockade druvorna har jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Därefter lagrats i 36 månader på franska och amerikanska ekfat, följt av lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till smakrika rätter, grillat och ugnsrostade rotfrukter. Gärna en fin köttbit med rödvinssås och hasselbackspotatis.
Serveringstemeratur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.