Ett kraftfullt och fylligt vin som samtidigt är elegant och kapslar in essensen av en Napa-Cabernet. Aromer av björnbär och cassis med toner av kanel. Tanninerna är sammetsmjuka och i perfekt balans med den mörka, mogna frukten.
Druvorna kommer från olika vingårdslägen och i bergen inom AVA Napa Valley. De handskördade druvorna sorteras när de kommer in till vineriet och endast de bästa druvorna väljs ut, avstjälkas och flyttas över till små jäsningstankar. Macerationen sker svalt innan jäsningen påbörjas. Jäsningen tar 14-21 dagar och under den tiden pumpas vinet över skalmassan för att extrahera så mycket frukt, färg och tannin som möjligt från skalen. Efter jäsningen flyttas vinet till ekfat genom naturlig gravitation. Vinet lagras på 225 liters franska ekfat i 21 månader före buteljering. 64 procent av faten är nya.
Servera till smakrika och vällagade rätter med nöt, lamm och vilt. Låt tillbehören ta för sig med fylliga aromer och krämiga ingredienser.
Om producenten
Black Stallion Estate Winery ligger i distriktet Oak Knoll, en appellation som är belägen i södra delen av Napa Valleyoch egendomen omfattar 13 hektar. Namnet Black Stallion går 50 år tillbaka i tiden då gården var en stor hästranch. En del av originalbyggnaderna står fortfarande kvar och själva vineriet ligger i den del som tidigare användes som manege.
Hållbarhet
Black Stallion Estate Winery är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela produktionskedjan. Vinhuset har installerat 1 000 solpaneler på anläggningens tak vilket lett till att de är självförsörjande till 84% och innebär i praktiken att vineriet är helt CO2-neutralt.
Ett kraftfullt och fylligt vin som samtidigt är elegant och kapslar in essensen av en Napa-Cabernet. Aromer av björnbär och cassis med toner av kanel. Tanninerna är sammetsmjuka och i perfekt balans med den mörka, mogna frukten.
Druvorna kommer från olika vingårdslägen och i bergen inom AVA Napa Valley. De handskördade druvorna sorteras när de kommer in till vineriet och endast de bästa druvorna väljs ut, avstjälkas och flyttas över till små jäsningstankar. Macerationen sker svalt innan jäsningen påbörjas. Jäsningen tar 14-21 dagar och under den tiden pumpas vinet över skalmassan för att extrahera så mycket frukt, färg och tannin som möjligt från skalen. Efter jäsningen flyttas vinet till ekfat genom naturlig gravitation. Vinet lagras på 225 liters franska ekfat i 21 månader före buteljering. 64 procent av faten är nya.
Servera till smakrika och vällagade rätter med nöt, lamm och vilt. Låt tillbehören ta för sig med fylliga aromer och krämiga ingredienser.
Server Render
Server Render
En vacker hästranch i hjärtat av Napa Valley längs den välkända Silverado Trail
Om producenten
Black Stallion Estate Winery ligger i distriktet Oak Knoll, en appellation som är belägen i södra delen av Napa Valleyoch egendomen omfattar 13 hektar. Namnet Black Stallion går 50 år tillbaka i tiden då gården var en stor hästranch. En del av originalbyggnaderna står fortfarande kvar och själva vineriet ligger i den del som tidigare användes som manege.
Hållbarhet
Black Stallion Estate Winery är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela produktionskedjan. Vinhuset har installerat 1 000 solpaneler på anläggningens tak vilket lett till att de är självförsörjande till 84% och innebär i praktiken att vineriet är helt CO2-neutralt.