Fylligt och elegant med tydligt uttryck från sitt ursprung. Karaktären bjuder på mörka plommon, hallon, cigarrlåda, kakao och en balanserad syra, silkeslena tanniner med en lång eftersmak.
En noggrann och nästa besatt strävan efter perfektion ligger bakom varje steg för detta vin. Druvorna kommer noga utvalda vingårdar och skördas tidigt på morgonen när de nått optimal mognad. I vineriet sorteras de för hand, avstjälkas och placeras i tankar under temperaturkontroll. Efter några dagar värms musten försiktigt för att sätta igång jäsningen. Pumping-over sker under 14-21 dagar för att få ut maximal smak, tanniner och struktur från druvorna. Därefter har vinet lagrast i franska ekfat under 18 månader innan det buteljeras och får vila i vinkällaren.
Servera till eleganta och smakrika rätter med nöt, vilt eller lamm i kombination med en rödvinssås och tillagade grönsaker.
Med fördel dekanteras vinet ca 1 timme före det ska serveras.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Black Stallion Estate Winery ligger i distriktet Oak Knoll, en appellation som är belägen i södra delen av Napa Valleyoch egendomen omfattar 13 hektar. Namnet Black Stallion går 50 år tillbaka i tiden då gården var en stor hästranch. En del av originalbyggnaderna står fortfarande kvar och själva vineriet ligger i den del som tidigare användes som manege.
Hållbarhet
Black Stallion Estate Winery är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela produktionskedjan. Vinhuset har installerat 1 000 solpaneler på anläggningens tak vilket lett till att de är självförsörjande till 84% och innebär i praktiken att vineriet är helt CO2-neutralt.
Fylligt och elegant med tydligt uttryck från sitt ursprung. Karaktären bjuder på mörka plommon, hallon, cigarrlåda, kakao och en balanserad syra, silkeslena tanniner med en lång eftersmak.
En noggrann och nästa besatt strävan efter perfektion ligger bakom varje steg för detta vin. Druvorna kommer noga utvalda vingårdar och skördas tidigt på morgonen när de nått optimal mognad. I vineriet sorteras de för hand, avstjälkas och placeras i tankar under temperaturkontroll. Efter några dagar värms musten försiktigt för att sätta igång jäsningen. Pumping-over sker under 14-21 dagar för att få ut maximal smak, tanniner och struktur från druvorna. Därefter har vinet lagrast i franska ekfat under 18 månader innan det buteljeras och får vila i vinkällaren.
Servera till eleganta och smakrika rätter med nöt, vilt eller lamm i kombination med en rödvinssås och tillagade grönsaker.
Med fördel dekanteras vinet ca 1 timme före det ska serveras.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
En vacker hästranch i hjärtat av Napa Valley längs den välkända Silverado Trail
Om producenten
Black Stallion Estate Winery ligger i distriktet Oak Knoll, en appellation som är belägen i södra delen av Napa Valleyoch egendomen omfattar 13 hektar. Namnet Black Stallion går 50 år tillbaka i tiden då gården var en stor hästranch. En del av originalbyggnaderna står fortfarande kvar och själva vineriet ligger i den del som tidigare användes som manege.
Hållbarhet
Black Stallion Estate Winery är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela produktionskedjan. Vinhuset har installerat 1 000 solpaneler på anläggningens tak vilket lett till att de är självförsörjande till 84% och innebär i praktiken att vineriet är helt CO2-neutralt.