Fruktig med lätt kryddighet och toner av röda bär och färska örter. Balanserad syra och en rund avslutning.
En druvblend på 75% Corvina, 20% av Corvinone och 5% Rondinella som har skördats för hand i slutet av september. Vinstockarna är 25 - 30 år gamla och växer i kalkrik och vulkanisk jordmån på en genomsnittshöjd av 300 meter över havet. Namnet Il Calice, betyder Bägaren och är inspirerat från krogen familjen Bolla hade i början av 1900-talet.
Servera till en pasta bolognese, vegetariska rätter, grillad kyckling eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16°C.
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Fruktig med lätt kryddighet och toner av röda bär och färska örter. Balanserad syra och en rund avslutning.
En druvblend på 75% Corvina, 20% av Corvinone och 5% Rondinella som har skördats för hand i slutet av september. Vinstockarna är 25 - 30 år gamla och växer i kalkrik och vulkanisk jordmån på en genomsnittshöjd av 300 meter över havet. Namnet Il Calice, betyder Bägaren och är inspirerat från krogen familjen Bolla hade i början av 1900-talet.
Servera till en pasta bolognese, vegetariska rätter, grillad kyckling eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16°C.
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.