Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kakao, kanel, russin, peppar, bergamott och salvia. Smaken är lång och djup med den mörka frukten och balanserade tanniner. Vinet är ofiltrerat.
Druvorna handplockas och får sedan torka i tre månader. Vid torkningen koncentreras druvmusten och ca 40 % av vätskan i druvorna avdunstar. Vinet skalmacereras och fermenteras under temperaturkontroll. Jäsningen pågår tills allt socker är borta och vinet är torrt. När vinet har skiljts från druvskalen påbörjas den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet har delvis lagras på nya små franska resp amerikanska ekfat under 24 månader och delvis på Slovenska ekfat. I samband med buteljering sker blenden och vinet får vila på flaska i vinhusets svala vinkällare under tre månader innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter av mörkt kött eller allra helst till en ostbricka med lagrade hårdostar som avrundning på en middag.
Serveringstemperatur: 18°C
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kakao, kanel, russin, peppar, bergamott och salvia. Smaken är lång och djup med den mörka frukten och balanserade tanniner. Vinet är ofiltrerat.
Druvorna handplockas och får sedan torka i tre månader. Vid torkningen koncentreras druvmusten och ca 40 % av vätskan i druvorna avdunstar. Vinet skalmacereras och fermenteras under temperaturkontroll. Jäsningen pågår tills allt socker är borta och vinet är torrt. När vinet har skiljts från druvskalen påbörjas den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet har delvis lagras på nya små franska resp amerikanska ekfat under 24 månader och delvis på Slovenska ekfat. I samband med buteljering sker blenden och vinet får vila på flaska i vinhusets svala vinkällare under tre månader innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter av mörkt kött eller allra helst till en ostbricka med lagrade hårdostar som avrundning på en middag.
Serveringstemperatur: 18°C
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.