Tonerna är kryddiga i stilen med inslag av mörka körsbär, salvia, pomerans, nejlika, mörk choklad och viol. Elegant avslut med toner av lakrits och fin karaktär från faten.
Druvblend på 70% corvina, 20% rondinella och 10% molinara. Druvorna plockas för hand och genomgår ytterligare en jäsning som kallas för ripasso, med pressrester från produktion av Amarone. Allt socker får jästa ut för att få ett torrt vin. När vinet har skiljts från druvskalen sker den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet därefter lagras 2 år på fat och därefter 1 år på flaska. Vinet är ofiltrerat.
Serveras till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 14-16 °C
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Tonerna är kryddiga i stilen med inslag av mörka körsbär, salvia, pomerans, nejlika, mörk choklad och viol. Elegant avslut med toner av lakrits och fin karaktär från faten.
Druvblend på 70% corvina, 20% rondinella och 10% molinara. Druvorna plockas för hand och genomgår ytterligare en jäsning som kallas för ripasso, med pressrester från produktion av Amarone. Allt socker får jästa ut för att få ett torrt vin. När vinet har skiljts från druvskalen sker den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet därefter lagras 2 år på fat och därefter 1 år på flaska. Vinet är ofiltrerat.
Serveras till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 14-16 °C
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Ny etikett och ett innehåll som skiner av röda körsbär, pinje och kryddiga drag av salvia och sandelträ. Utmärkt husvin till pastarätter och gärna hemgjorda köttbullar med krämigt mos.