Frisk och fyllig med toner av tropisk frukt och akaciahonung. Fin syra och en lång ihållande eftersmak.
Vinstockarna är 15-25 år gamla, belägna i Soavo Classico hills, 200-300 meter över havet. Druvorna handplockas i slutet av september och skickas till vineriet där de kyls ner och genomgår en lätt pressning. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar vid 15°C. Vinet får sedan ligga kvar på låg temperatur på sin jästfällning till det är redo för buteljering i slutet av vintern. Druvblenden är 85% Garganega och 15% Trebbiano di Soave.
Servera som aperitif och till rätter med medelhavsinfluencer. En krämig risotto, rätter med ljust kött eller skaldjur.
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Frisk och fyllig med toner av tropisk frukt och akaciahonung. Fin syra och en lång ihållande eftersmak.
Vinstockarna är 15-25 år gamla, belägna i Soavo Classico hills, 200-300 meter över havet. Druvorna handplockas i slutet av september och skickas till vineriet där de kyls ner och genomgår en lätt pressning. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar vid 15°C. Vinet får sedan ligga kvar på låg temperatur på sin jästfällning till det är redo för buteljering i slutet av vintern. Druvblenden är 85% Garganega och 15% Trebbiano di Soave.
Servera som aperitif och till rätter med medelhavsinfluencer. En krämig risotto, rätter med ljust kött eller skaldjur.
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.