Fina aromer av mogen tropisk frukt tillsammans med små citrustoner. I smaken finns både struktur och elegans samt en uppiggande syra och lång eftersmak.
Musten fick först macerera med skalen i 2 – 4 dagar för att extrahera aromer och smak från skalen. Därefter jäste delar av vinet på ekfat och andra delar i ståltank vid en temperatur på 16-18°C. Det vin som jäste på ekfat har också genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till grillad fisk, kyckling eller vitmögelost.
Serveringstemperatur på 12-14°C
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Fina aromer av mogen tropisk frukt tillsammans med små citrustoner. I smaken finns både struktur och elegans samt en uppiggande syra och lång eftersmak.
Musten fick först macerera med skalen i 2 – 4 dagar för att extrahera aromer och smak från skalen. Därefter jäste delar av vinet på ekfat och andra delar i ståltank vid en temperatur på 16-18°C. Det vin som jäste på ekfat har också genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till grillad fisk, kyckling eller vitmögelost.
Serveringstemperatur på 12-14°C
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.