Friskt och elegant med toner av frukt som jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär och en lätt underton av lakrits.
Druvorna skördas manuellt och sorteras noga i vingården. De hela druvklasarna genomgår kolsyrejäsning för att få en piggare frukt i vinet, något som är vanligt i Beaujolais. Efter 12 dagar pressas druvorna varsamt och mjukt. Därefter har vinet lagrats i betongkar under 12 månader.
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.
Friskt och elegant med toner av frukt som jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär och en lätt underton av lakrits.
Druvorna skördas manuellt och sorteras noga i vingården. De hela druvklasarna genomgår kolsyrejäsning för att få en piggare frukt i vinet, något som är vanligt i Beaujolais. Efter 12 dagar pressas druvorna varsamt och mjukt. Därefter har vinet lagrats i betongkar under 12 månader.
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.