Elegant rubinröd färg. Intensiva toner av körsbär, mogen frukt och en subtil mandelton i avslutet. Lagras +4 år i mörkt, svalt utrymme.
Druvorna skördas frö hand under de tio första dagarna i september. I vineriet avstjälkas de och pressas försiktigt innan musten överförs till traditionella vertikala jäsningskärl för temperaturkontrollerad alkoholjäsning under ca 12 dagar. Lagring sker i ståltankar, där vinet ligger kvar till våren, då buteljering sker följt av en stunds vila i vinkällaren.
Servera till risotto med kyckling, grönsaker eller svamp. Även gott till färskostar.
Elegant rubinröd färg. Intensiva toner av körsbär, mogen frukt och en subtil mandelton i avslutet. Lagras +4 år i mörkt, svalt utrymme.
Druvorna skördas frö hand under de tio första dagarna i september. I vineriet avstjälkas de och pressas försiktigt innan musten överförs till traditionella vertikala jäsningskärl för temperaturkontrollerad alkoholjäsning under ca 12 dagar. Lagring sker i ståltankar, där vinet ligger kvar till våren, då buteljering sker följt av en stunds vila i vinkällaren.
Servera till risotto med kyckling, grönsaker eller svamp. Även gott till färskostar.
Server Render