Ett fylligt och smakrikt gastronomiskt vin med djup färg och stor personlighet. Karaktär av mörk frukt, viol och en lätt pepprighet och kryddor i avslutningen. Drickfönster 6-10 år.
Från biodynamiskt odlade vingård i Cairanne i södra Rhônedalen som sedan 2020 ägs av Château Mont-Redon. Jordmånen är varierande och vingårdsläget sträcker sig upp till den övre platån. Druvorna skördas manuellt och förs till vineriet där de sorteras och avstjälkas utan pressning. Vinifiering sker med naturlig jäst under 18 dagar med temperaturkontroll. Vinet lagras på ekfat i 12-18 månader innan det buteljeras utan klarning eller filtrering. Därefter får det vila i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika rätter med nötkött, vilt och lamm. Gärna med ugnsbakade rotsaker, potatis mm för att framhäva smakerna genom sötma och en smörig sås som t.ex Bearnaise.
Serveringstemperatur: 26-18° C. Lufta 1 timme innan servering.
Om producenten
I över 300 år har familjen Alary och Domaine Oratoire odlat druvor och producerat vin i Saint Martin strax utanför den charmiga staden Cairannes. Odlingarna på 25 hektar är biodynamiskt certifierade sedan 2013 och ligger på branta sluttningar som blickar ut över södra Rhônedalen.
Sedan 2020 ägs egendomen av Château Mont-Redon som en garant för att föra vinhusets historia och filosofi vidare.
Ett fylligt och smakrikt gastronomiskt vin med djup färg och stor personlighet. Karaktär av mörk frukt, viol och en lätt pepprighet och kryddor i avslutningen. Drickfönster 6-10 år.
Från biodynamiskt odlade vingård i Cairanne i södra Rhônedalen som sedan 2020 ägs av Château Mont-Redon. Jordmånen är varierande och vingårdsläget sträcker sig upp till den övre platån. Druvorna skördas manuellt och förs till vineriet där de sorteras och avstjälkas utan pressning. Vinifiering sker med naturlig jäst under 18 dagar med temperaturkontroll. Vinet lagras på ekfat i 12-18 månader innan det buteljeras utan klarning eller filtrering. Därefter får det vila i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika rätter med nötkött, vilt och lamm. Gärna med ugnsbakade rotsaker, potatis mm för att framhäva smakerna genom sötma och en smörig sås som t.ex Bearnaise.
Serveringstemperatur: 26-18° C. Lufta 1 timme innan servering.
Server Render
Om producenten
I över 300 år har familjen Alary och Domaine Oratoire odlat druvor och producerat vin i Saint Martin strax utanför den charmiga staden Cairannes. Odlingarna på 25 hektar är biodynamiskt certifierade sedan 2013 och ligger på branta sluttningar som blickar ut över södra Rhônedalen.
Sedan 2020 ägs egendomen av Château Mont-Redon som en garant för att föra vinhusets historia och filosofi vidare.