En av Spaniens mest ikoniska viner från den finaste delen av Vingården Ygay. Smaken är balanserad som få viner, all vinets element sitter precis där det ska. Paketerad med mörk och kryddig söt frukt, förnämlig syra och fina tanniner i eftersmaken. Ett vin i perfekt harmoni!
Basen är vingården La Plana i nästan 500 meters höjd med porös jordmån, som huvudsakligen består av kalk. Vinet har legat 28 månader på amerikanska ekträfat. Därefter har det lagrats 6 månader i stora cementkar, och efter avtappning har vinet legat minst 3 år i flaskan innan den friges till marknaden. Ygay är ett nästan odödligt vin. Alla, som har smakat gamla årgångar, vet, att den lätt håller 40-50 år och blott utvecklar en ännu större komplexitet och rundhet som kommer fram med tiden. Avnjuts den redan i sin ungdom, så rekommenderar vi att låta den luftas i en karaff 1-2 timmar innan servering vid 15-16 grader.
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan
En av Spaniens mest ikoniska viner från den finaste delen av Vingården Ygay. Smaken är balanserad som få viner, all vinets element sitter precis där det ska. Paketerad med mörk och kryddig söt frukt, förnämlig syra och fina tanniner i eftersmaken. Ett vin i perfekt harmoni!
Basen är vingården La Plana i nästan 500 meters höjd med porös jordmån, som huvudsakligen består av kalk. Vinet har legat 28 månader på amerikanska ekträfat. Därefter har det lagrats 6 månader i stora cementkar, och efter avtappning har vinet legat minst 3 år i flaskan innan den friges till marknaden. Ygay är ett nästan odödligt vin. Alla, som har smakat gamla årgångar, vet, att den lätt håller 40-50 år och blott utvecklar en ännu större komplexitet och rundhet som kommer fram med tiden. Avnjuts den redan i sin ungdom, så rekommenderar vi att låta den luftas i en karaff 1-2 timmar innan servering vid 15-16 grader.
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan