En härlig doft där citrusfrukt, päron och akaciablommor är i perfekt balans med de lite söta tonerna av kryddig vanilj. Smaken är mjuk och samtidigt pigg med bra struktur som karaktäriseras av klassiska mineraltoner, hasselnöt och en lång, elegant eftersmak.
Cervaro della Sala produceras sedan 1985 i den gamla medeltida borgen vid namn Castello della Sala. De skördade Chardonnay-druvorna pressas lätt och både jäser och genomgår malolaktisk jäsning på små ekfat. Detta var banbrytande på 80-talet och något man inte gjort tidigare på vita viner i Italien. Efter ca 3 månader flyttads vinet över till ståltank där det blandas med 10% Grechetto som enbart jäst och lagrats på ståltank. Efter buteljering lagras vinet på flaska minst 6 månader i den svala källaren under medeltidsslottet Castello della Sala.
Servera till hummer, havskräftor och vit fisk, gärna med brynt smör och rostade hasselnötter.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
En härlig doft där citrusfrukt, päron och akaciablommor är i perfekt balans med de lite söta tonerna av kryddig vanilj. Smaken är mjuk och samtidigt pigg med bra struktur som karaktäriseras av klassiska mineraltoner, hasselnöt och en lång, elegant eftersmak.
Cervaro della Sala produceras sedan 1985 i den gamla medeltida borgen vid namn Castello della Sala. De skördade Chardonnay-druvorna pressas lätt och både jäser och genomgår malolaktisk jäsning på små ekfat. Detta var banbrytande på 80-talet och något man inte gjort tidigare på vita viner i Italien. Efter ca 3 månader flyttads vinet över till ståltank där det blandas med 10% Grechetto som enbart jäst och lagrats på ståltank. Efter buteljering lagras vinet på flaska minst 6 månader i den svala källaren under medeltidsslottet Castello della Sala.
Servera till hummer, havskräftor och vit fisk, gärna med brynt smör och rostade hasselnötter.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Gott om ekig krydda, smöriga toner och mogen gul frukt i både doft och smak. Seriöst och ambitiöst vin som behöver tid för att komma till sin rätt.