Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Château l'Hospitalet Grand Vin
399 Sek
Ekologisk
Biodynamisk
Våra viner / Rött vin / Château l'Hospitalet Grand Vin
“Vingårdsbetecknat med elegans och balans.”

Château l'Hospitalet Grand Vin

France
Rött vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon, La Clape • 750 ml • Art.nr. 7844101 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt < 1 g/l
399 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Fågel
Nöt
DruvorSyrah, Grenache, Mourvedre
RegionLanguedoc-Roussillon, La Clape
Årgång2021
SortimentBeställningssortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7844101
Druvor
Syrah, Grenache, Mourvedre
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon, La Clape
Årgång
2021
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
< 1 g/l
Karaktär

Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.

Om vinet

Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.

Passar till

Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Vingårdsbetecknat med elegans och balans.”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Karaktär

Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.

Om vinet

Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Lamm
Fågel
Nöt
Vegetariskt
Grillat

Server Render

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Rött som värmer gott!

Pampigt, smarrigt och inte minst värmande med extra allt. Söta skogsbär, järnig sälta, svarta oliver och garrigue. Vinet till oxkind och smörig puré.

Sofia Ander i Perfect Guide, oktober 2024