Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.
Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.
Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Pampigt, smarrigt och inte minst värmande med extra allt. Söta skogsbär, järnig sälta, svarta oliver och garrigue. Vinet till oxkind och smörig puré.