Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.
Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Elegant och fylligt vin med intensiva toner av aromatiska kryddor, röda bär och jordgubbar följt av silkeslena tanniner som framhäver vinets friska fruktighet.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands hållbara odlingar i södra Languedoc och i närheten av Medelhavet. De är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12-16 månader innan buteljering.
Servera till rätter av lamm, fågel eller ugnsrostade rotfrukter och gärna till mogna ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Pampigt, smarrigt och inte minst värmande med extra allt. Söta skogsbär, järnig sälta, svarta oliver och garrigue. Vinet till oxkind och smörig puré.