Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Château l'Hospitalet La Réserve Rouge
209 Sek
Ekologisk
Biodynamisk
Våra viner / Rött vin / Château l'Hospitalet La Réserve Rouge
“Fylligt och mörk fruktighet, stråk av peppar, kakao och plommon. Maffigt!”

Château l'Hospitalet La Réserve Rouge

France
Rött vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon, La Clape • 750 ml • Art.nr. 7314201 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt < 3 g/l
209 SekInk. moms
Passar till
Grillat
Lamm
Nöt
DruvorSyrah, Grenache, Mourvedre, Carignan
RegionLanguedoc-Roussillon, La Clape
Årgång2022
SortimentFast sortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7314201
Druvor
Syrah, Grenache, Mourvedre, Carignan
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon, La Clape
Årgång
2022
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Nyanserat och fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, katrinplommon, lagerblad, peppar, kaffe och svarta oliver.

Om vinet

Druvorna är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12 månader innan buteljering.
Kuriosa: Årgång 2011 serverades vid Nobelbanketten i Stadshuset 2013.

Passar till

Servera till grillade rätter av alla de slag, gärna med örtiga inslag av rosmarin och timjan och med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Fylligt och mörk fruktighet, stråk av peppar, kakao och plommon. Maffigt!”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Karaktär

Nyanserat och fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, katrinplommon, lagerblad, peppar, kaffe och svarta oliver.

Om vinet

Druvorna är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12 månader innan buteljering.
Kuriosa: Årgång 2011 serverades vid Nobelbanketten i Stadshuset 2013.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till grillade rätter av alla de slag, gärna med örtiga inslag av rosmarin och timjan och med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Grillat
Lamm
Nöt
Present
Fläsk
Vilt
Vegetariskt

Server Render

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Server Render