Öppen och stor med fräsch fruktig doft. Elegant och stor med balans mellan syra och frukt.
Från vingårdar i Châteauneuf-du-Pape kommer druvorna till denna vita klassiker. Druvorna skördas för hand och pressas lätt. Druvjuicen får klarna i svala tankar innan jäsningen sker i en temperatur mellan 14-16 grader under 4 veckor. Vinet får sedan vila på sin jästfällning i ståltank innan det buteljeras.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Öppen och stor med fräsch fruktig doft. Elegant och stor med balans mellan syra och frukt.
Från vingårdar i Châteauneuf-du-Pape kommer druvorna till denna vita klassiker. Druvorna skördas för hand och pressas lätt. Druvjuicen får klarna i svala tankar innan jäsningen sker i en temperatur mellan 14-16 grader under 4 veckor. Vinet får sedan vila på sin jästfällning i ståltank innan det buteljeras.
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.