Ett elegant och komplext vin med begynnande mognad och toner som katrinplommon, kryddor, björnbär, lakrits och rostade fat.
Druvorna skördas för hand, avstjälkas och därefter krossas de. Vinet genomgår en lång jäsning 3-4 veckor. När den malolaktiska jäsningen är över, överförs 50 procent av vinet till små burgundiska ekfat. Där får vinet vila i 10-14 månader. Därefter blandas vinet och buteljeras. Efter buteljering lagras flaskorna i 6 månader i källaren innan vinet är färdigt för försäljning.
Kuriosa: Årgång 2010 serverades vid Nobelbanketten i stadshuset 2015.
Servera till vilt, örtkryddad lammstek, stekt nötkött eller en kraftigare fiskrätt med rödvinssky. Passar även bra när smakrikt och vegetariskt står på menyn.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Ett elegant och komplext vin med begynnande mognad och toner som katrinplommon, kryddor, björnbär, lakrits och rostade fat.
Druvorna skördas för hand, avstjälkas och därefter krossas de. Vinet genomgår en lång jäsning 3-4 veckor. När den malolaktiska jäsningen är över, överförs 50 procent av vinet till små burgundiska ekfat. Där får vinet vila i 10-14 månader. Därefter blandas vinet och buteljeras. Efter buteljering lagras flaskorna i 6 månader i källaren innan vinet är färdigt för försäljning.
Kuriosa: Årgång 2010 serverades vid Nobelbanketten i stadshuset 2015.
Servera till vilt, örtkryddad lammstek, stekt nötkött eller en kraftigare fiskrätt med rödvinssky. Passar även bra när smakrikt och vegetariskt står på menyn.
Server Render
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Server Render