Generös och komplex doft av päron, honung och en rostad fatkaraktär. Smaken är generös och inbjudande med inslag av vanilj, smör och tropisk frukt, lång eftersmak.
Cigalus Blanc är ett av Gérard Bertrands biodynamiskt certifierade premiumviner. Varje druvsort handplockas för sig när de uppnått optimal mognad. Druvorna är försiktigt pressade innan 70% genomgår en första jäsning på ekfat och 30% i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras i 7-8 månader och efter en mycket försiktig filtrering buteljeras vinet.
Servera till kraftigare fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Generös och komplex doft av päron, honung och en rostad fatkaraktär. Smaken är generös och inbjudande med inslag av vanilj, smör och tropisk frukt, lång eftersmak.
Cigalus Blanc är ett av Gérard Bertrands biodynamiskt certifierade premiumviner. Varje druvsort handplockas för sig när de uppnått optimal mognad. Druvorna är försiktigt pressade innan 70% genomgår en första jäsning på ekfat och 30% i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras i 7-8 månader och efter en mycket försiktig filtrering buteljeras vinet.
Servera till kraftigare fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Rejält och maffigt med vit persika, apelsin, örtighet och en lätt rökig fatkrydda. Ganska ungt och stramt vid provningstillfället, låt blomma ut i källaren.