Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Cigalus Rouge
389 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Cigalus Rouge
“Maffigt, fylligt och smakrikt från biodynamiska odlingar”

Cigalus Rouge

France
Rött vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon • 750 ml • Art.nr. 7291401 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt < 3 g/l
389 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Ost
DruvorCabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc, Carignan
Årgång2021
SortimentFast sortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7291401
Druvor
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc, Carignan
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Årgång
2021
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Generöst, fruktigt, fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, svarta vinbär, körsbär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton. Mjuka sammetslena tanniner och en lång, fyllig eftersmak.

Om vinet

Gérard Bertrand köpte egendomen 1995 och Cigalus är idag även hans hem. De sju druvorna som ingår i Cigalus Rouge planterades i vingården 2002 och odlas sedan 2010 helt biodynamiskt enligt Demeter. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad. 70 % av druvjuicen genomgår alkoholjäsning på nya franska ekfat, resten vinifieras i rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats 7 - 8 månader fram till vårdagjämningen, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Efter buteljering får flaskorna vila ett år i vinhusets källare innan de släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.

Passar till

Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.

“Maffigt, fylligt och smakrikt från biodynamiska odlingar”
Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.

Karaktär

Generöst, fruktigt, fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, svarta vinbär, körsbär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton. Mjuka sammetslena tanniner och en lång, fyllig eftersmak.

Om vinet

Gérard Bertrand köpte egendomen 1995 och Cigalus är idag även hans hem. De sju druvorna som ingår i Cigalus Rouge planterades i vingården 2002 och odlas sedan 2010 helt biodynamiskt enligt Demeter. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad. 70 % av druvjuicen genomgår alkoholjäsning på nya franska ekfat, resten vinifieras i rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats 7 - 8 månader fram till vårdagjämningen, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Efter buteljering får flaskorna vila ett år i vinhusets källare innan de släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.

Lamm
Nöt
Ost
Grillat
Fläsk
Vilt
Vegetariskt

Server Render

Gérard Bertrand

"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"

Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.

Bra köp!

Körsbär, svarta vinbär, färsk tobak och lite svartpepprighet. Väldigt snyggt bygge med balans och struktur.

Allt om Vin, 2024