Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)

Inga favoriter än? Utforska och bli inspirerad!

Utforska
Dela dina favoriter
Dela dina favoriter

Kul att du har hittat några favoriter. Hoppas vi kan fortsätta vinspirera dig!

Cigalus Rouge
389 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Cigalus Rouge
Cigalus Rouge
“Maffigt, fylligt och smakrikt från biodynamiska odlingar”

Cigalus Rouge

France
Rött vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon • 750 ml • Art.nr. 7291401 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt < 3 g/l
389 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Ost
DruvorCabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc, Carignan
Årgång2022
SortimentFast sortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7291401
Druvor
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc, Carignan
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Årgång
2022
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Generöst, fruktigt, fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, svarta vinbär, körsbär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton. Mjuka sammetslena tanniner och en lång, fyllig eftersmak.

Om vinet

Gérard Bertrand köpte egendomen 1995 och Cigalus är idag även hans hem. De sju druvorna som ingår i Cigalus Rouge planterades i vingården 2002 och odlas sedan 2010 helt biodynamiskt enligt Demeter. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad. 70 % av druvjuicen genomgår alkoholjäsning på nya franska ekfat, resten vinifieras i rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats 7 - 8 månader fram till vårdagjämningen, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Efter buteljering får flaskorna vila ett år i vinhusets källare innan de släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.

Passar till

Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.

“Maffigt, fylligt och smakrikt från biodynamiska odlingar”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Produktbeskrivning
Karaktär

Generöst, fruktigt, fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, svarta vinbär, körsbär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton. Mjuka sammetslena tanniner och en lång, fyllig eftersmak.

Om vinet

Gérard Bertrand köpte egendomen 1995 och Cigalus är idag även hans hem. De sju druvorna som ingår i Cigalus Rouge planterades i vingården 2002 och odlas sedan 2010 helt biodynamiskt enligt Demeter. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad. 70 % av druvjuicen genomgår alkoholjäsning på nya franska ekfat, resten vinifieras i rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats 7 - 8 månader fram till vårdagjämningen, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Efter buteljering får flaskorna vila ett år i vinhusets källare innan de släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.

Lamm
Nöt
Ost
Grillat
Fläsk
Vilt
Vegetariskt

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Bra köp!

Körsbär, svarta vinbär, färsk tobak och lite svartpepprighet. Väldigt snyggt bygge med balans och struktur.

Allt om Vin, 2024