Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.
Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.
Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.
Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.
Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.
Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.
Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.