En kaxig Pinot Noir som tar för sig, samtidigt som den erbjuder elegans och finess. Stor, aromatisk doft av björnbär, hallon och kryddor med en lång, silkig avslutning.
Santa Barbara’s mikroklimat påverkas starkt av California Coastal Mountain Range som sträcker sig från öst till väst. Vingårdarna sveps in i en sval morgondimma varje dag som förlänger druvornas mognadstid och ger dem en naturligt hög syra och stor koncentration. Vinet har lagrats 7 månader på ekfat varav 30% är franska ekfat och resten äldre, mer neutrala.
Smakrika kycklingrätter, t ex en långkokt Coq au Vin eller en vegetarisk gryta.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Den legendariske filmregissören Francis Ford Coppola slog sig ner i Napa Valley på 1970-talet för att börja tillverka vin i liten skala. Han började vid Inglenook Estate i Rutherford och idag gör man vin från flera välkända distrikt i olika delar av Kalifornien såväl som i Oregon.
Hållbarhet:
Familjen Coppola har strävat i över 40 år för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Vinhuset är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.
"I want to leave the earth better than I found it for future generations" - Francis Ford Coppola
En kaxig Pinot Noir som tar för sig, samtidigt som den erbjuder elegans och finess. Stor, aromatisk doft av björnbär, hallon och kryddor med en lång, silkig avslutning.
Santa Barbara’s mikroklimat påverkas starkt av California Coastal Mountain Range som sträcker sig från öst till väst. Vingårdarna sveps in i en sval morgondimma varje dag som förlänger druvornas mognadstid och ger dem en naturligt hög syra och stor koncentration. Vinet har lagrats 7 månader på ekfat varav 30% är franska ekfat och resten äldre, mer neutrala.
Smakrika kycklingrätter, t ex en långkokt Coq au Vin eller en vegetarisk gryta.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Om producenten
Den legendariske filmregissören Francis Ford Coppola slog sig ner i Napa Valley på 1970-talet för att börja tillverka vin i liten skala. Han började vid Inglenook Estate i Rutherford och idag gör man vin från flera välkända distrikt i olika delar av Kalifornien såväl som i Oregon.
Hållbarhet:
Familjen Coppola har strävat i över 40 år för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Vinhuset är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.
"I want to leave the earth better than I found it for future generations" - Francis Ford Coppola
Server Render